Recepty

Těstoviny s krevetami a česnekem

POČET PORCÍ
4

INGREDIENCE

  • 250g těstovin
  • 500g středně velkých syrových krevet
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 6 lžic másla
  • 4 stroužky česneku nasekaného nadrobno
  • 1/2 lžičky drceného chilli
  • hrst nasekané čerstvé jarní cibulky
  • čerstvě nastrouhaný parmazán

POSTUP

  1. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny dle návodu tak, aby byly al dente. Sceďte je.
  2. Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte stranou.
  3. Ve velké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a přidejte česnek a chilli. Za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.
  4. Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, dokud nezrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou.
  5. V pánvi rozpusťte zbývající 4 lžíce másla. Vmíchejte uvařené těstoviny a nastrouhaný parmazán. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou cibulkou.
userschevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram