Recepty

Těstoviny aglio e olio

Doporučujme podávat s dokřupava opečenou parmskou šunkou.

POČET PORCÍ
2

INGREDIENCE

  • 300g těstovin
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • sušené drcené chilli papričky
  • hrst čerstvých lístků bazalky
  • 100g strouhaného parmazánu
  • sůl

POSTUP

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na použití.
  2. Mezitím si na olivovém oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky.
  3. Restujeme jenom do doby, než začne česnek vonět - nesmí zhnědnout  a pak přidáme hrst čerstvé bazalky.
  4. Těstoviny scedíme, přidáme do pánve a ochutíme chilli papričkami a strouhaným parmazánem.
  5. Vše promícháme a servírujeme.
userschevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram